Лятото е най-дълго чаканият сезон. Време за отпуска, за почивка, за отдих на прекрасното море, което идва с много слънце, пясък, романтика и незабравими моменти. Телефонът ви обаче може и да не е на това мнение. Със сигурност ще го вземете със себе си на плажа, за да направите красиви снимки, някое друго селфи, а и за да разкажете на близките си колко е хубаво там. Преди това обаче трябва да го подготвите за това.

Имате няколко причини на си вземете калъф за телефон, с който устройството ви да бъде, докато сте на плажа, а и не само. Първо, силното слънце може да доведе смартфона до прегряване. Второ, пясък може да влезе при камерата или микрофона, също и да надраска екрана. Трето, водата може да достигне до него и да го повреди. По тази причина не трябва да оставяте телефона си без надзор и без калъф.

Независимо дали държите телефона в плажната си чанта или на шезлонга до вас, дори и да е сянка, от високите градуси той може да спре да работи, защото батерията му ще прегрее. За да го защитите, го облечете в качествен калъф за телефон. Устройството не е създадено да издържа на високите температури, затова трябва да му осигурите допълнителна защита, точно както правите за себе си, използвайки слънцезащитен крем.

Калъф за телефон когато сме на плаж

Освен това, пясъкът също е проблем, защото лесно може да попадне върху и вътре в телефона през жака за слушалки, микрофон или дори в камерата. Това ще повреди устройството и ще трябва да го носите на ремонт, а едва ли искате да се занимавате с това, докато сте на почивка.

Един от най-големите проблеми за телефона, докато сте на море, е водата и по-точно морската вода, която е доста по-опасна от обикновената, защото е солена. По тази причина е хубаво да се сдобиете с качествен водоустойчив калъф за телефон. Има модели, които предпазват телефона отлично и ви позволяват дори да правите снимки под вода. Разбира се, информирайте се преди това, за да не повредите устройството си. Има калъфи, осигуряващи възможност за снимки под 2 м вода за около половин час. Дори и да не рискувате с такива, пак е добре да имате водоустойчив калъф, защото може без да искате да намокрите телефона си с вода.

Заложете на удароустойчив калъф и протектор, а може да изберете и калъф тип тефтер. Има модели, които предпазват телефона от падане от 2 м. Удароустойчивите аксесоари за телефон са страхотни, защото дори да изпуснете смартфона си, няма да се тревожите, че ще го счупите. Калъфът и протекторът ще го предпазят.

Все пак, ако не желаете да рискувате, носейки телефона си на плажа, имате вариант. Ако имате по-стар телефон, може да вземете него или да заложите на смарт часовник, който може да ви послужи за водене на разговор, писане на съобщения и показване на часа. Освен това съществуват и водоустойчиви часовници.

Направете всичко необходимо, за да предпазите телефона си, докато сте на плажа – най-добре с качествен калъф за смартфон. Така ще се сигурни, че слънцето, водата и пясъкът няма да му навредят.

Продуктът е добавен към списъка с любими

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.