Xiaomi пусна на пазара много устройства със 108 MP сензори през последните три години, включително и последните Mi 11 и Mix 4. Въпреки това, ултра широките и телефото сензорите продължиха да използват сравнително ниска разделителна способност, често около 13 MP.

За поколението Xiaomi 12, компанията ще използва тройна камера от 50 MP, според Digital Chat Station. Това означава 50MP основна, 50MP ултраширока и 50MP телефото камера.

Предполага се, че телефото обектива ще използва 5 -кратен перископ. Знае се, че Xiaomi има разработен 10 -кратен перископ, но това фокусно разстояние е непрактично, а 5 -кратният зуум, съчетан със сензор с висока разделителна способност, може да осигури гладко, висококачествено увеличение в диапазона от 5x до 10x.

Предстоящият 200MP сензор на Samsung беше често споменаван в различни слухове, но той вероятно ще бъде запазен за Xiaomi 12 Ultra. Компанията все още е в етап на изглаждане на дизайна на 12-ата серия, предупреждава DCS, така че крайните хардуерни детайли може да са различни.

Наскоро конкуренцияата от ZTE представи Axon 30 Ultra с тройна 64 -мегапикселова камера, въпреки че перископът на този модел включва само 8 -мегапикселов сензор. Перископите, съчетани със сензори с висока разделителна способност, са рядкост. Mi 11 Ultra на Xiaomi има разполага с една 48MP, съчетана с 50MP основна и 48MP ултра широка камера.

Xiaomi 12 също се очаква да разполага с LTPO AMOLED дисплей с адаптивна честота на опресняване, работещ в диапазона 100-120 Hz. Също така, моделите вероятно ще се захранват от чипсет Snapdragon 898.

Продуктът е добавен към списъка с любими

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.