През последната година все повече и повече производители на смартфони с Android дадоха обещания за по-дълъг период на софтуерна поддръжка за своите смартфони. Samsung обещаха да удължът срока на поддръжка при най-много модели телефони.

Xiaomi бяха запазили мълчание до сега, но ето, че всичко се променя. Компанията току-що обяви, че предстоящите Xiaomi 11T и 11T Pro ще получат три големи ъпдейта на Android, както и четири години поддръжка на сигурността от момента на тяхното излизане, което би трябвало да се случи по време на онлайн представяне, което ще се проведе на 15 септември.

Страхотно е да видим Xiaomi да даде такъв вид обещание и се надяваме, че в бъдеще ще разшири поддръжката към много повече модели. В прессъобщението на компанията специално е упоменато, че „други устройства не са включени в момента“, така че предстои да видим как ще се развият нещата оттук нататък. Компанията казва, че ще "прегледа възможността за разширяване на системните актуализации на Android и услуги за подобряване на сигурността на повече устройства".

Ръководителя на отдел „Продукти и технологии“ в Xiaomi, обяви: „С непрекъснатото подобряване на хардуера на смартфона, жизненият цикъл на смартфона постепенно се удължава, което означава, че потребителите не са длъжни да сменят смартфоните си толкова често. По тази причина, повече потребители придават голямо значение на получаването на най -новите актуализации на операционната система, заедно с най -новите функции ".

Той добави, че "не е проста задача за Xiaomi и екипа му да предоставят системни актуализации и кръпки за сигурност на всички свои предишни модели смартфони. Въпреки това перспективата за това предизвикателство и задоволяването на желанията на нашите клиенти е вълнуваща. От една страна , отново изпълняваме обещанието на Xiaomi за своите глобални потребители - да предоставим невероятни продукти. От друга страна, постепенното удължаване на жизнения цикъл на смартфоните е прогресивен ход за компанията, който подпомага целите на Xiaomi за устойчивост и отговорност към околната среда ".

Продуктът е добавен към списъка с любими

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.